Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σοκαρισμένος ο ιατροδικαστής στο έγκλημα της Πετρούπολης



Μια οικογενειακή τραγωδία. Ένα ανείπωτο δράμα. Μια κοπέλα 18 ετών έχασε την ζωή της από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα. Συγκλονίζει τη χώρα το αδιανόητο έγκλημα στην Πετρούπολη…

Έχασε τη μάχη μετά το έγκλημα στην Πετρούπολη

Μετά από τέσσερις ημέρες νοσηλείας, η 18χρονη δεν κατάφερε να βγει νικήτρια. Κάπως έτσι γράφτηκε η τραγωδία, με τους συγγενείς της να ην μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Η Ειρήνη επιζούσε τις τελευταίες ημέρες χάρη στην μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί περίμεναν το «θαύμα του εικοσιτετραώρου». Οι γιατροί, ωστόσο, έλεγαν ότι η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη… Τελικά, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, 03.09.2017, οι γιατροί  στην Εντατική του Θριάσιου πιστοποίησαν τον θάνατό της.

έγκλημα στην ΠετρούποληΦωτογραφία από τηλεόραση Alpha

Βίντεο ντοκουμέντο από την μεταφορά της Ειρήνης

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 μετέδωσε εικόνες από την μεταφορά της Ειρήνης στο νοσοκομείο. Είναι η στιγμή που ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχει φτάσει στο σπίτι όπου γράφτηκε η τραγωδία, στην Πετρούπολη και η 18χρονη μεταφέρεται με φορείο. Οι στιγμές είναι δραματικές…

Δείτε το βίντεο

Σοκαρισμένος ο ιατροδικαστής!

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας χρειάστηκε να δει το 18χρονο κορίτσι στην Εντατική για να πιστοποιήσει τα τραύματά του. Αν κι έχει εμπειρία 20 χρόνων, δυσκολεύεται να μιλήσει γι’ αυτό που αντίκρισε. Ο ίδιος μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και τόνισε χαρακτηριστικά:

 

«Να σας πω κάτι, τώρα δυσκολεύομαι να απαντήσω γιατί όντως, δεν ξέρω τι να σας πω. Νιώθω μια αμηχανία. Όταν βλέπεις ένα παιδί που ξέρεις, γιατί από την αρχή όταν το είδα, με ενημέρωσαν οι γιατροί ότι θα πέθαινε το παιδί αυτό. Ήταν μη αναστρέψιμη η κατάστασή του. Εντάξει, τι να πει κανείς. Ξέρω εγώ. Όταν έχεις και τρία παιδιά νομίζω ότι μεταφέρεις το πρόβλημα και σε σένα και όταν είναι και αποτέλεσμα τέτοιας συμπεριφοράς και μάλιστα από το περιβάλλον, είναι πολύ δύσκολο«.

Και συνεχίζει: «Αυτό που είναι το πιο τραγικό είναι ότι, αν πραγματικά είναι έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, δηλαδή ένα παιδί μπορεί να χάσει την ζωή του από τον πατέρα του. Πάντως αυτό που θέλω να πω είναι ότι η βία  όταν υπάρχει δεν είναι ποτέ ένας κεραυνός εν αιθρία. Συνήθως, στο 99% των περιπτώσεων είναι συνήθως παρούσα για μεγάλα χρονικά διαστήματα«.

Στο ζήτημα της βίαης επίθεσης του πατέρα στην 18χρονη Ειρήνη στάθηκε ακόμη περισσότερο ο ιατροδικαστής, λέγοντας: «Το παιδί κατέληξε από την βίαιη συμπεριφορά του δράστη. Πάντως ήταν αποτέλεσμα βίαιης συμπεριφοράς και όχι έκθεσης στην φωτιά, η εικόνα που είχαν οι γιατροί και που είχα κι εγώ. Και αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι πρέπει να τονιστεί«.

Δείτε στο βίντεο τι λέει ο ιατροδικαστής

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πατέρας

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η κατηγορία στην δικογραφία που σχηματίζει η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής εναντίον του πατέρα της 18χρονης για το έγκλημα στην Πετρούπολη είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Υπάρχει πιθανότητα όμως να κατηγορηθεί και για ενδεχόμενο δόλο. Κι αυτό γιατί με βάση τα όσα είχε καταθέσει η μητέρα της κοπέλας στις Αρχές, μόλις ήρθε από την Κέρκυρα, είναι ότι πολλές φορές στο παρελθόν τους είχε απειλήσει. Τόσο την ίδια, όσο και το κορίτσι. Συγκεκριμένα ότι θα τις κάψει, ότι θα βάλει φωτιά στο σπίτι ή ότι θα τις σκοτώσει.

Σύμφωνα με την μητέρα, αυτό ήταν που την ανάγκασε να πάρει το μικρό παιδί και να φύγουν στην Κέρκυρα.

Πλέον οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν κατάθεση από τον άνδρα για να διαπιστώσουν εάν έβαλε την φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του. Από εδώ και στο εξής, αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα για τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για το έγκλημα στην Πετρούπολη

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση του θανάτου, το Θριάσιο νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονταν η άτυχη κοπέλα, εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό της. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας “Θριάσιο”, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το θάνατο της νεαρής Ε.Κ. η οποία μετά από 4 ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Λατσείου», κατέληξε σήμερα 03/09/17 και ώρα 10:20 π.μ. Η αιτία θανάτου διερευνάται από την ιατροδικαστική υπηρεσία«.

έγκλημα στην ΠετρούποληΦωτογραφία από τηλεόραση Alpha

Το μήνυμα που έφερε την τραγωδία

Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα που είχε στείλει η 18χρονη κοπέλα στην μητέρα της. Σε αυτό έλεγε στην μητέρα της να μην γυρίσει, καθώς ο 55χρονος δεν έχει αλλάξει τη συμπεριφορά της. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο ίδιο μήνυμα η 18χρονη άφηνε να εννοηθεί ότι θα τον εγκαταλείψει κι εκείνη…

Τότε ο άνδρας βγήκε εκτός εαυτού! Ξεκίνησε να την πνίγει, επιχείρησε να την στραγγαλίσει, ενώ επίσης την χτύπησε. Η κοπέλα αντιστάθηκε, ενώ ο άνδρας είχε κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού.

έγκλημα στην ΠετρούποληΦωτογραφία από τηλεόραση Alphaέγκλημα στην ΠετρούποληΦωτογραφία από τηλεόραση Alpha

Η κοπέλα προσπάθησε να φύγει, όμως ο πατέρας της, την πρόλαβε στο διάδρομο. Εκεί, της επιτέθηκε με το μαχαίρι. Στην συνέχεια ο άνδρας πήγε στο σαλόνι και έριξε καυτό λάδι σε τρία σημεία του διαμερίσματος, ώστε να βάλει φωτιά. Δεν πρόλαβε να ξεφύγει όμως ούτε αυτός, ούτε η κοπέλα.

Και οι δύο βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα…

Το περίεργο της υπόθεσης άρχισε να διαφαίνεται λίγο αφού πατέρας και κόρη απεγκλωβίστηκαν από το διαμέρισμα. Η πληροφορία πως το νεαρό κορίτσι έφερε άλλου είδους τραύματα, περιέπλεξε τα πράγματα και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» του ανοσιουργήματος…