Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Σοκάρει ο ιατροδικαστής: Πνίγηκε ζωντανός ο κυβερνήτης της λάντζας στην Αίγινα



Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για τον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους, το οποίο εμβολίστηκε χθες το μεσημέρι στην Αίγινα, από ταχύπλοο με τέσσερις επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του antenna, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.

Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι' αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

Απολογείται την Παρασκευή ο χειριστής του ταχύπλοου στην Αίγινα

Ο 76χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, που έγινε χθες το μεσημέριζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια, ενώ ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Παρών στα δικαστήρια Πειραιά ήταν και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο 76χρονος οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά κάτω από έντονες αποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ατόμων και τον τραυματισμό 16.

Οι συγγενείς που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια του επιτέθηκαν φραστικά ενώ του πέταξαν και αντικείμενα μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του έκανε γνωστό ότι στον πελάτη του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, καθώς και ότι αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο ίδιος τόνισε ότι την Παρασκευή θα υποστηρίξει ότι η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους και σημείωσε ότι ο πελάτης του δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης. Σημειώνεται, ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 76 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη λιμενική αρχή να συγκεντρώνει στοιχεία από τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, στρέφοντας παράλληλα την προσοχή της στο παρελθόν του 77χρονου.