Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Σκυλακάκης: Πάνω από το 70% των καταναλωτών έχει περάσει στο πράσινο τιμολόγιοΓια τον μήνα Ιανουάριο, το μεγαλύτερο κομμάτι των καταναλωτών, πάνω από το 70%, έχει περάσει αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο, καθώς δεν έκαναν καμία επιλογή τιμολογίου» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3.

Το μέλος της κυβέρνησης ανέφερε ότι το 42% περίπου των νοικοκυριών θα έχει επιδότηση. Επί της ουσίας πρόκειται για τους πολύτεκνους, τα άτομα που διαθέτουν κοινωνικά τιμολόγια κα όσους λαμβάνουν την επιδότηση θέρμανσης. «Για όλες αυτές τις κατηγορίες, για τον μήνα Ιανουάριο, οι τιμές θα είναι σε επίπεδα προ κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τρεις ήταν οι παράγοντες που συνέβαλαν στο να υπάρχουν χαμηλές τιμές ρεύματος στους λογαριασμούς που αποστέλλονται προς τους καταναλωτές αυτή την περίοδο. Καταρχάς η πτώση των τιμών αερίου διεθνώς, δεύτερον ο ήπιος χειμώνας και τρίτον ο ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων ενέργειας.

Τέλος, κληθείς να κάνει προβλέψεις για το πώς θα κινηθεί η ενεργειακή αγορά τον τρέχοντα χειμώνα, ο υπουργός απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις, σημειώνοντας ότι «οι ενεργειακές αγορές επηρεάζονται και από τη γεωπολιτική κατάσταση που επικρατεί».