Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Σιωπή από Μαξίμου για τις απόψεις του Φίλη



Πολιτικό και μείζον θέμα γίνεται το μάθημα των θρησκευτικών καθώς η κόντρα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εξακολουθεί την ίδια στιγμή που πολλά στελέχη της κυβέρνησης επιχειρούν να πάρουν αποστάσεις από το θέμα, ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος δηλώνει υπέρ του Αρχιεσκόπου και το Μέγαρο Μαξίμου απλά… σιωπά.

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, όχι μόνο δηλώνει αμετανόητος στο θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά ζητά να κλείσει ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο για να του εκθέσει τις απόψεις του. Μάλιστα κάνει λόγο για  περί κάλυψης από τον πρωθυπουργό, ενώ υπάρχει σιωπή για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά τις προκλητικές του δηλώσεις για την Εκκλησία, ανοίγοντας ένα ακόμα μέτωπο για την κυβέρνηση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο στις 3 Οκτωβρίου στον αγιασμό της Βουλής.

Παρά το γεγονός ότι ο Φίλης ζητά συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παράλληλα εξαπολύει επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα «κάτω από την πίεση των ακραίων ιεραρχών» και της αντιπαράθεσής του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Επιπλέον ο κ. Φίλης, εμφανίζεται ως αποφασισμένος να εμμείνει στις αλλαγές που προωθεί στα Θρησκευτικά ενώ υπενθυμίζει το πρόσφατο δείπνο που είχε ο Αρχιεπίσκοπος στο Μέγαρο Μαξίμου, δείπνο που του παρέθεσε ο πρωθυπουργός και στο οποίο, όπως λέει συμφωνήθηκαν τα πάντα χωρίς ο Αρχιεπίσκοπος να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Κύκλοι της Εκκλησίας λένε, πάντως, σε σχέση με το γεύμα ,ότι συζητήθηκε το μόνο θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του ελληνικού λαού.