Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 -

Σημίτης για Στεφανόπουλο: Υπήρξε ένας υποδειγματικός Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΤη λύπη του που δεν θα μπορέσει να παρεβρεθεί στην κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου, που θα γίνει αύριο, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης, οι κυβερνήσεις του οποίου συνέπεσαν με τη δεκαετή θητεία του Κ. Στεφανόπουλου, αναφέρει ότι συνεργάστηκε παραγωγικά με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά την διαφορετική πολιτική προέλευσή τους, προκρίνοντας την εντιμότητα και την ακεραιότητά του.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Σημίτη:

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας υποδειγματικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με βαθιά αφοσίωση στο εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, με προσοχή να υπερβαίνει και να συμβιβάζει τις αντιθέσεις, με ακεραιότητα και εντιμότητα στην άσκηση των καθηκόντων του, υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματική αξιοπρέπεια. Παρά τη διαφορετική πολιτική μας προέλευση, συνεργαστήκαμε παραγωγικά σε όλα τα θέματα και αναπτύξαμε μια δημιουργική σχέση και φιλία. Λυπούμαι πολύ που δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην κηδεία ενός σπουδαίου πολιτικού και ανθρώπου που εκτιμούσα ιδιαίτερα. Θα απουσιάζω στο εξωτερικό».