Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σήμερα η πολιτική μάχη στη Βουλή για το Noor 1



Η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υπόθεση του «Noor 1» κλιμακώνεται από σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί σε μία εβδομάδα με τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο ζητώντας απαντήσεις σε σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις Γιαννουσάκη, ειδοποιήθηκε την Παρασκευή ότι η ερώτησή του προγραμματίστηκε να συζητηθεί στις 5 το απόγευμα και ότι θα είναι παρών ο ίδιος ο κ. Καμμένος. Αμέσως μετά θα συζητηθεί και αντίστοιχη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρου Παπαθεοδώρου, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης στην οποία θα απαντήσει ο κ. Σταύρος Κοντονής.

Εκτιμάται ότι η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με παρόντες σχεδόν όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. και των ΑΝ.ΕΛ. και σε κλίμα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο. Δικαίωμα λόγου στη διαδικασία αυτή έχουν μόνο ο ερωτών βουλευτής και ο ερωτώμενος υπουργός, χωρίς να έχει κανείς άλλος δικαίωμα παρέμβασης.

Ομως η συζήτηση θα επεκταθεί την επόμενη Δευτέρα, οπότε θα διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα ζητήματα της οικονομίας, όπως ζήτησε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως είναι φυσικό, στο στάδιο των δευτερολογιών, όπου συνήθως η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών επεκτείνεται και σε άλλα θέματα, θα συζητηθεί και η υπόθεση του «Noor 1», καθώς η σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο για την υπόθεση την αναγόρευσε και επισήμως σε πολιτικό ζήτημα.