Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σημάδια αποσμητικού στα ρούχα σου; Εξαφάνισε τα με αυτόν τον τρόπο



Τα σημάδια από αποσμητικό στα ρούχα –και ιδιαιτέρως στα λευκά ή ανοιχτόχρωμα- είναι ίσως ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί.

Σκέψου απλά το σοκ, πανικό, νευρική κρίση (όπως θες πες το) που παθαίνεις την στιγμή που έχεις σχεδόν ολοκληρώσει το ντύσιμο σου και έχεις αφήσει για το τέλος το λευκό σου πουκάμισο –δεν θες να το λερώσεις από make up, οπότε πάντα το φοράς στο τέλος-.

Ποιος είδε τον τρελό και δεν τον φοβήθηκε; Έχεις αυτό το ύφος στο πρόσωπο σου του πανικού και των νεύρων ταυτόχρονα, σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Λογικό αν μας ρωτάς, γιατί κι εμείς αυτό ακριβώς θα παθαίναμε στην όψη του κίτρινου λεκέ από το αποσμητικό, ο οποίος δεν βγήκε στο πλυντήριο.

Μην αγχώνεσαι άλλο όμως γιατί σου βρήκαμε πως μπορείς να απαλλαγείς με έναν τελείως ανέξοδο και καθόλου χρονοβόρο τρόπο. Ο σωτήρας σου λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι το ξύδι. Τρίψε με λευκό αποσταγμένο ξύδι τις περιοχές της μασχάλης των λευκών ή ανοιχτόχρωμων ρούχων και στη συνέχεια πλύνε τα ρούχα σου όπως συνήθως.

Πριν τα βάλεις στο στεγνωτήριο ή πριν τα απλώσεις, έλεγξε εάν ο λεκές εξακολουθεί να υπάρχει. Αν ναι, τρίψε ξανά την περιοχή με ξύδι και άφησε το ρούχο έξω στον ήλιο (που επίσης θα ξεθωριάσει τον λεκέ) για να στεγνώσει.