
Κατάληψη αντί για αγιασμό έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου - Λυκείου Πελασγίας στη Φθιώτιδα, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το τι μέλλει γενέσθαι τη νέα σχολική χρονιά.
Το ολιγομελές τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου, με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν πρόκειται να λειτουργήσει και οι τρεις μαθήτριες, θα χρειαστεί να μετακομίσουν στη Στυλίδα, αν θέλουν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 70 χιλιόμετρα ημερησίως και πολύς κόπος για νεαρά παιδιά που αυτή τη χρονιά θα έπρεπε ανεπηρέαστα να διαβάζουν.
Στον συγκεκριμένο αγώνα τους οι μαθητές έχουν στο πλευρό τους και τους γονείς τους οι οποίοι δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την κατάληψη μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους και σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν να μετεγγραφούν τα παιδιά τους στο Λύκειο Στυλίδας.