Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σχεδόν μία ώρα διήρκησε το τετ α τετ Τσίπρα-Μητσοτάκη



Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία άνοιξε και τον κύκλο των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, με αιχμή το Κυπριακό.

Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω για σχεδόν μία ώρα, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προετοιμάζεται, προκειμένου να πραγματοποιήσει δημόσια δήλωση από τα κεντρικά γραφεία της γαλάζιας παράταξης, στην οδό Πειραιώς. 

Υπενθυμίζεται πως στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως η Νέα Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στη διαχρονική της θέση ότι το σημερινό καθεστώς στην Κύπρο δεν είναι ανεκτό και πρέπει να αλλάξει.

"Σκοπός είναι η επανένωση του νησιού και η επίτευξη μίας λύσης βιώσιμης, δίκαιης και λειτουργικής στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Έτσι, ώστε 42 χρόνια μετά την παράνομη κατάληψη και κατοχή εδάφους ανεξάρτητης χώρας από τουρκικά στρατεύματα, επιτέλους Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζήσουν σε μία επανενωμένη Κύπρο μέλος της Ε.Ε. και να απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τα ευεργετήματα αυτής της συμμετοχής σε κατάσταση σταθερότητας, δημοκρατίας και σιγουριάς.

Χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων", τονίζει η οδός Πειραιώς και διαμηνύει πως στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες Αναστασιάδη, προκειμένου να επιτευχθεί μια τέτοια λύση που να τύχει της έγκρισης, της συμφωνίας των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα, που θα πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται στη συμφωνηθείσα διαδικασία, αλλά και των Τουρκοκυπρίων.