Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σεισμός στην Ελασσόνα: Απεγκλωβίσθηκε ο ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι



Απεγκλωβίσθηκε σώος ο ηλικιωμένος κάτοικος του Μεσοχωρίου Ελασσόνας που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι, όταν την ώρα του σεισμού κατέρρευσε τοίχος, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τα συντρίμμια κατάφερε να βγει μία γυναίκα, ωστόσο όπως ανέφερε, ο σύζυγός της, παρέμεινε εγκλωβισμένος. Στο σημείο έσπευσαν η πυροσβεστική και η αστυνομία.
Την κατάσταση που επικρατεί στο Μεσοχώρι Ελασσόνας περιγράφει στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιωάννης Ζαρλαδάνης: «Πολλά προβλήματα. Έχουν πέσει σπίτια και η εκκλησία. Ευτυχώς που οι κάτοικοι του χωριού ήυταν εκτός σπιτιών αλλιώς θα είχαμε πολλούς τραυματιές και ίσως και νεκρούς. Ακόμα πραγματοποιούμε αυτοψία με συνεργεία σε πεσμένα σπίτια. Τον άτυχο ηλικιωμένο τον εντοπίσε ένας γείτονας και από στόμα με στόμα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική».

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 5,9 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Λίγο αργότερα, το Γεωδυναμικό αναθεώρησε και το τοποθέτησε στα 6 Ρίχτερ. Τον σεισμό αναθεώρησε και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολογίζοντας στα 6,2 τα Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν στα 7,8 χλμ.