Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το Σκοπιανό (Δείτε Ζωντανά)



Σε μάχη για το Σκοπιανό εξελίσσεται η συζήτηση στη βουλή επί της πρότασης μομφής στην κυβέρνηση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. 

Η συζήτηση εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους και έως τώρα έχει σημαδευτεί πρωτίστως από τη συνταγματική εκτροπή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει σε πραξικόπημα. 

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Υψηλοί τόνοι, όμως, επικράτησαν και στην αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της Ντόρας Μπακογιάννη που ξεκίνησε όταν η κυρία Μπακογιάννη είπε στην ομιλία της ότι παρακολουθεί τον κ. Κοτζιά να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση εγγράφων για το Σκοπιανό. Όπως είπε, είναι γνωστή η λογική της Στάζι, προσθέτοντας ότι ο κ. Κοτζιάς έχει εμπειρία από την αλήστου μνήμης συνεργασία του με το καθεστώς Χόνεκερ. 

Η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του κ. Κοτζιά. Σε έντονο ύφος έκανε λόγο για «ύβρεις συγκεκριμένου περιοδικού, που διασυνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη» και για τις οποίες το περιοδικό έχει καταδικαστεί. «Την καλώ είτε να τις πάρει πίσω, είτε να δεχθεί την άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο», τόνισε. 

 

Τα περί κατάθεσης στοιχείων εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υπονοήσει  και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, ο οποίος έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής στρατηγικής, απειλώντας ανοιχτά: «Θα μιλήσουμε με ονόματα και με διευθύνσεις. Όλα θα τα πούμε. Δεν πρόκειται να γλιτώσετε». 

Είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας: «Κύριε Μητσοτάκη, η πρόταση δυσπιστίας, λοιπόν, που καταθέτετε σήμερα στην κυβέρνησή μου, είναι καλοδεχούμενη. Την καλωσορίζω. Είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο που μου κάνετε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».