Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σε συναυλία στις Πρέσπες Τσίπρας και Μπαζιάνα



Την συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο με τον Μανώλη Μητσιά και την Καροφυλιά Καραμπέτη παρακολούθησε απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά της συζύγου του, Περιστέρας Μπαζιάνα, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, στις Πρέσπες.
 
«Μας τιμά η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εδώ στις Πρέσπες» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού «Πρέσπεια» Γ. Λιάνης στην ομιλία του και εξήρε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να παραστεί στην εκδήλωση στην ακριτική Πρέσπα ενώ υπάρχει πυρετός προετοιμασίας στην κυβέρνηση για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα και τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.
Το μήνυμά μας είναι η ενότητα, είπε ο κ. Λιάνης και σημείωσε ότι στα 28 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ «Πρέσπεια» το έχουν επισκεφθεί για τις εκδηλώσεις όλοι όσοι διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας και πρωθυπουργοί, αυτή την περίοδο.

Στην διάρκεια του δείπνου που θα ακολουθήσει της συναυλίας ο πολιτιστικός οργανισμός «Πρέσπεια» θα βραβεύσει τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τον παρουσιαστή του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης στην σημερινή εποχή ενάντια στους διχασμούς και αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής του όπως είναι το θέμα της «ελληνοποίησης» φασολιών που είναι κύρια παραγωγή στις Πρέσπες , το θέμα της υπερφορολόγησης , η βελτίωση του οδικού δικτύου κα είπε μάλιστα απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό: «Είμαι ο δήμαρχος του μικρότερου δήμου της χώρας με τετραψήφιο αριθμό κατοίκων και μονοψήφιο αριθμό υπαλλήλων».
 
 
Ο πρωθυπουργός έφθασε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου αφού περπάτησε την πεζογέφυρα, μαζί με την σύζυγό του, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην είσοδο του νησιού τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος και ο Γ. Λιάνης. Προσερχόμενος στο χώρο της συναυλίας χαιρέτισε αρκετούς από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά .
Αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με δημάρχους του νομού Φλώρινας και τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη .
 
 
Στην συναυλία παραβρίσκονται επίσης η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας , ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας , ο βουλευτής Κοζάνης Δ. Δημητριάδης, η γγ Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα, ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Θ.Καρυπίδης , ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος , ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής .