Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 -
Μέτριο

13 °C

Σήμερα, 20. Φεβρουαρίου 2020

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο «Ζορμπάς» το βράδυ του ΣαββάτουΟ μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς έχει κάνει ήδη παραπάνω από αισθητή την παρουσία του, προκαλώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στερεά Ελλάδα, Αττική, Σποράδες, Κυκλάδες και κυρίως Πελοπόννησος έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Πλημμυρίζοντας δρόμους, σπίτια και χωράφια, ξεχειλίζοντας ποτάμια και ρίχνοντας δέντρα, ο Ζορμπάς κινείται στο υπόλοιπο μέρος της χώρας όσο έρχεται το βράδυ του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, ο κυκλώνας κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου  αναμένεται να επηρεάσει την Άνδρο, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία καθώς και τα νησιά του κεντρικού, βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Από το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να κατευθυνθεί προς το Βόρειο Αιγαίο και το βράδυ της Κυριακής θα επηρεάσει τη Θράκη και τη Μακεδονία από όπου θα αποχωρήσει από τη χώρα μας.

Που εντοπίζονται τώρα τα σημαντικότερα προβλήματα:

Τα σημαντικότερα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μέχρι στιγμής, εντοπίζονται στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων, αναφέρεται σε συνοπτικό δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία.

Και οι δύο περιοχές έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας, για απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.