Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σε οδό «Παύλου Φύσσα» μετανομάστηκε η «Παν.Τσαλδάρη» στο Κερατσίνι



Παρουσία των γονιών του, Παναγιώτη και η Μάγδας Φύσσα, καθώς και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η μετονομασία της οδού «Παν. Τσαλδάρη», του κεντρικού δρόμου του Κερατσινίου, σε «Παύλου Φύσσα», σε εκδήλωση στο σημείο που δολοφονήθηκε ο κερατσινιώτης αντιφασίστας αγωνιστής.

«Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής» τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος και συμπλήρωσε ότι «η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων. Ποιος περνάει από αυτό το σημείο και δεν φέρνει στο μυαλό του εκείνη τη νύχτα που ο Παύλος Φύσσας έγινε ο δικός μας Παύλος, που πλέον η καρδιά του χτυπά μέσα στις δικές μας καρδιές».

Οι γειτονιές του Παύλου, κατέληξε ο δήμαρχος, στέλνουν το μήνυμα ότι η απάντηση στην παρισινή τραγωδία πρέπει να βασίζεται στην ειρήνη, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τις πανανθρώπινες αξίες και όχι στον πόλεμο, το μίσος και το φόβο.

Μετά την τελετή έπαιξαν νεανικά μουσικά συγκροτήματα με μουσικούς φίλους του Παύλου Φύσσα, ενώ στις 19.00 θα προβληθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70), το ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αρη Χατζηστεφάνου.