Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

9 °C

Σήμερα, 25. Νοεμβρίου 2020

Σε κοντέινερ στο νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» η μονάδα μεσογειακής αναιμίαςΣε κοντέινερ το οποίο θα τοποθετηθεί στο χώρο του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» θα εγκατασταθεί προσωρινά η μονάδα μεσογειακής αναιμίας...

Έτσι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα 38 θαλασσαιμικών ασθενών που, μετά την οριστική σφράγιση της μονάδας το Φεβρουάριο του 2019, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου που τη φιλοξενούσε, αναγκάζονται να μετακινούνται για μεταγγίσεις σε αντίστοιχες μονάδες άλλων νοσοκομείων της πόλης («Ιπποκράτειο», «ΑΧΕΠΑ»).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στην παραχώρηση του κοντέινερ το οποίο θα μεταφερθεί αύριο το πρωί από το εργοτάξιό της στο Δενδροπόταμο στον «Άγιο Παύλο».

Η μεταφορά θα γίνει με ειδικό αρματοφορέα και γερανούς, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Το κοντέινερ, άλλωστε, θα παραμείνει στο χώρο του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», για να καλύψει προσωρινά τις ανάγκες της μονάδας μεσογειακής αναιμίας μέχρι την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου.

Για μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία της Περιφέρειας έκανε λόγο ο συντονιστής μεταναστευτικού και κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος. Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι αναζητείται και δεύτερο κοντέινερ για τη φιλοξενία διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» (αρχείο, τεχνική υπηρεσία), ώστε να απελευθερωθούν περισσότεροι χώροι του κτιρίου για τις νοσηλευτικές ανάγκες του ιδρύματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.