Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σαρώνει ολόκληρη τη χώρα η «Βικτώρια»: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές



Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η «Βικτώρια» αυτήν την ώρα, που πλήττει πληθώρα περιοχών της χώρας, με κυριότερα χαρακτηριστικά τους δυνατούς ανέμους και τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο, με χαρακτηριστικότερη την επιβράδυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος της Καλαμακίου στο ρεύμα προς Πειραιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της κακοκαιρίας έχει δεχθεί, ως τώρα, 20 κλήσεις από διάφορες περιοχές.

Υποχώρησε διάβαση στα Χανιά

Τα ορμητικά νερά του ποταμού Κερίτη, στην περιοχή «Αλκιανός» του δήμου Πλατανιά, παρέσυραν στο πέρασμά τους μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων, όπως φαίνεται και από το στιγμιότυπο του hanianews.

Ο δρόμος είχε κλείσει νωρίτερα, πρακτική που ακολουθεί ο δήμος όταν αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, μεριμνώντας για την ασφάλεια των πολιτών.

Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κίνηση των οχημάτων προς το χωριό Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά, πραγματοποιείται μέσω στρατιωτικής γέφυρας τύπου Μπέλεϋ.

Προβλήματα κατολισθήσεων στα Χανιά

Από τον δήμο συνιστάται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Με δυσκολία η κυκλοφορία οχημάτων στο Ρέθυμνο

Σήμερα, από τις 6:00 έως τις 7:30, η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Ρεθύμνου από και προς Χανιά, γινόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Στην περιοχή του Καβρού Γεωργιούπολης υπήρξε χαλαζόπτωση, η οποία δημιούργησε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Κατολισθήσεις και στο Ρέθυμνο

Στα Μυριοκέφαλα του Δήμου Ρεθύμνης έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις σε πρανή και υπερχείλιση του ποταμού και έχει κλείσει το ένα ρεύμα του επαρχιακού δικτύου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, το κύμα κακοκαιρίας πλήττει κυρίως τα Χανιά και λιγότερο το Ρέθυμνο, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα ή να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος

Τα έντονα φαινόμενα έπληξαν την Τρίτη τα νησιά του Ιονίου, τα οποία βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας.

Η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε πολλούς δρόμους της Κέρκυρας σε ποτάμια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι κράτησαν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του νησιού.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απομάκρυνση φερτών υλικών και αντλήσεις υδάτων. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης σε αρκετές περιοχές.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε κατολίσθηση και ένας βράχος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή Καρουμπάτικα. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα corfunews.gr, ο βράχος λίγο αργότερα απομακρύνθηκε από το οδόστρωμα, ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Ωστόσο η αστυνομία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή σε όλους όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της κακοκαιρίας από χθες  στη Κέρκυρα έχει δεχθεί περίπου 150 – 160 κλήσεις.

Προβλήματα και στη Ζάκυνθο

Την ίδια ώρα, πλημμύρες έχουν καταγραφεί και στη Ζάκυνθο, η οποία από το απόγευμα της Τρίτης πλήττεται από εκτεταμένες βροχοπτώσεις.

Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων είναι το γεγονός ότι στην Ιθάκη μέσα σε οκτώ ώρες «έπεσαν» 71 χιλιοστά βροχής.

Σάρωσε και την Κεφαλονιά η «Βικτώρια»

Το Νύφι και η Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς επλήγησαν περισσότερα από την καταιγίδα «Βικτώρια», που έπληξε τα νησιά του Ιονίου.

Για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα, οι κάτοικοι στο Νύφι είδαν πέτρες, ξύλα και τόνους λάσπης να κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους στο χωριό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Όπως δείχνουν και φωτογραφίες από το inkefaloniagr, εκτεταμένα είναι τα προβλήματα στο χωριό Νύφι.

Στο ίδιο έργο θεατές είναι και οι κάτοικοι στο χωριό της Αγίας Ευφημίας, όπου έχουν συγκεντρωθεί τόνοι λάσπης.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα που δημιουργούνται προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή από την έντονη βοχόπτωση.

Απίστευτα μεγάλη ποσότητα νερού έπεσε χθες στην Κεφαλονιά λόγω της καταιγίδας Βικτώρια που έπληξε το νησί το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Όπως μεταδίδει το kefaloniapress.gr, η Φάλαρη έχει κλείσει από χθες ενώ το Νύφι βρέθηκε για άλλη μια φορά αντιμέτωπο με το ρέμα.

Ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει μεθαύριο το έργο στις λεκάνες ανάσχεσης του χείμαρρου που διαπερνά το χωριό αλλά πρόλαβε ο καιρός.