Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σαντορίνη: Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Τάκη



​Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή Νάξου ζήτησε και πήρε ο νεαρός που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον φίλο του στη Σαντορίνη και εξαφάνισε το πτώμα του.

«Ζούσε άσχημα με την οικογένεια του και ήθελε να φύγει». Αυτό φαίνεται πως ισχυρίζεται στις αρχές ο 25χρονος που συνελήφθη γιατί σύμφωνα με την αστυνομία δολοφόνησε τον φίλο του, Παναγιώτη Βαζακόπουλο τον Αύγουστο του 2014. Αρχικά είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι τον δολοφόνησε αλλά αμέσως μετά αναίρεσε την κατάθεση του.

«Δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία. Πιστεύει ότι ο φίλος του ζει ακόμα. Έφυγε από το σπίτι γιατί δεν πέρναγε καλά με την οικογένεια του. Κάποια στιγμή πιστεύει ότι θα επιστρέψει. Ομολόγησε την πρώτη φορά που τον συνέλαβαν γιατί του ασκήθηκε σωματική βία από τους αστυνομικούς. Αφέθηκε ελεύθερος από τον Νοέμβριο του 2014 παρά την ομολογία του. Αν ήταν ένοχος θα είχε φύγει στο εξωτερικό» λένε κοντινά πρόσωπα του κατηγορουμένου.

Ο 25χρονος από τη Βουλγαρία έκανε περίπου τρία χρόνια παρέα με τον 23χρονο μουσικό.

Ο 25χρονος Βούλγαρος που κρατείται σε ειδικό χώρο στην Αστυνομία Νάξου, θα απολογηθεί σήμερα, Τρίτη 19 Απριλίου.

Χθες το πρωί, παρουσιάστηκε στην Ανακρίτρια Νάξου. Κατά την είσοδο του στο γραφείο της συνοδεία αστυνομικών, ήταν ανέκφραστος και με σκυμμένο κεφάλι. Για μια ακόμα φορά δεν απάντησε σε ερωτήσεις του συνεργάτη του «Τούνελ» .

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξεδόθη από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια αναφέρονται τα εξής:

Το δικηγορικό μας γραφείο, μετά από αίτημα των συγγενών του θύματος ανθρωποκτονίας από πρόθεση, Παναγιώτη Βαζακόπουλου, που έγινε στη Σαντορίνη τον Αύγουστο του 2014, ανέλαβε την υπόθεση και την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής τόσο κατά το στάδιο της κυρίας ανακρίσεως που διεξάγεται από την Τακτική Ανακρίτρια Νάξου, όσο και κατά τη δίκη που θα διεξαχθεί.