Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Ρέθυμνο: Δυόμισι κιλά κάνναβης και όπλα στο σπίτι χασισοκαλλιεργητή



Δεν πήρε είδηση ότι τον παρακολουθούσαν από απόσταση οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 51χρονος και τους οδήγησε «γραμμή» στο αγρόκτημα της ιδιοκτησίας του, όπου πήγε να περιποιηθεί την χασισοφυτεία με τα 36 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου που καλλιεργούσε!

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, η φυτεία ήταν εξαιρετικά αποδοτική αφού βρέθηκαν κρυμμένα δυο κιλά και 440 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αρκετοί σπόροι κάνναβης και 920 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και εστάλησαν στο Τελωνείο Ρεθύμνου για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι.

 

Όμως, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη στο σπίτι του 51χρονου ένα πολεμικό όπλο που το έστειλαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση, ενώ κατέσχεσαν επιπλέον μια δίοπτρα πολεμικού όπλου και 350 φυσίγγια. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου με κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.