Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πυρκαγιά στη Βάρδα Ηλείας: Τρεις ηλικιωμένες στο Κέντρο Υγείας



Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Υγείας Βάρδας, σύμφωνα με το ilialive.gr, η μια με αναπνευστικά προβλήματα από το καπνό, καθώς η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια της Βάρδας. Η γυναίκα διασώθηκε από τους πυροσβέστες.

Καλύτερη είναι αυτή την ώρα η εικόνα της φωτιάς, που ξεκίνησε από το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Βάρδας. Παράλληλα, η Εθνική Οδός Πατρίων - Πύργου που είχε κλείσει στο σημείο, έχει παραδοθεί κανονικά στη κυκλοφορία.

 
varda_3_2varda_fotia-7varda_fotia-12
 

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έκαιγε μέσα στις όχθες του ποταμού Βέργα και τη γύρω περιοχή.

Οι φλόγες πλησίασαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και η  πυροσβεστική δεν έδωσε εντολή εκκένωσης οικισμού. 

 

Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο, που εκδηλώθηκε στο Συρμπάνι Βάρδας, έκαψε λιοστάσια και περιβόλια.

 

Καλύτερη εικόνα για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, πλησίον λεωφόρου Νάτο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 10 #πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Δεν υπάρχει απειλή σε κατοικημένη περιοχή σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.