Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 -
Μέτριο

10 °C

Σήμερα, 18. Ιανουαρίου 2022

Pulse: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ - "Αγκάθι" οι δυο στρατιωτικοίΠροβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 28,4% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Με αναγωγή στα έγκυρα (χωρίς λευκό, άκυρο ή αποχή), το ποσοστό της ΝΔ εμφανίζεται αυξημένο στο 31,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα έχει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην παράσταση νίκης, με το 55% των ερωτηθέντων να "βλέπουν" νίκη της ΝΔ, έναντι 23% που "βλέπουν" ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός έναντι του Τσίπρα με 31% κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 22% που συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός. Το 39% απαντούν "κανείς από τους δύο".

Στα θέματα επικαιρότητας, το 62% των ερωτηθέντων θεωρούν πολύ σημαντικό θέμα τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους. Το 51% θεωρούν ότι η κυβέρνηση χειρίζεται λάθος το συγκεκριμένο θέμα.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, 4 στους 10 εκτιμούν πως η συζήτηση για σκάνδαλα και τις μίζες ευνοεί την κυβέρνηση.

Το 63% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, έναντι 25% που απάντησαν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε σωστή κατεύθυνση.

Σε ερώτηση για τις εκλογές, η πλειοψηφία (37%) απαντά ότι πρέπει να γίνουν άμεσα, έναντι 14% που λέει αργότερα.