Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πρωτοχρονιά με αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ και τηλέφωνα



«Βροχή» φοροεισπρακτικών μέτρων θα φέρει ο νέος χρόνος, με εκατομμύρια φορολογούμενους να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο.

Μεταξύ άλλων, από 1ης Ιανουαρίου αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες.

Παράλληλα,  αυξάνονται οι φόροι στα καύσιμα και τα τσιγάρα, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος" από την 1η Ιανουαρίου του 2017 επιβάλλεται ακόμη ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να επιβληθεί νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.

Και δεν φθάνουν μόνο αυτά, με το νέο έτος θα καταργηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου και θα αυξηθούν σημαντικά οι ασφαλιστικές εισφορές για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.