Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022 -

Προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο ο Αλέξης ΤσίπραςΠρόσκληση να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον έδωσε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο άνδρες και στην οποία συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και θέματα περιφερειακής συνεργασίας.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έχει ως εξής: «Ο Αντιπρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν τους διαρκούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Αντιπρόεδρος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την πρόοδο της Ελλάδας προς την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση και τον ευχαρίστησε για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, τις συνεισφορές της στο ΝΑΤΟ και τη στρατιωτική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ηγέτες εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο έκλεισε την περασμένη εβδομάδα χωρίς συμφωνία διευθέτησης και ο Αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ για μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού στην βάση της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο Αντιπρόεδρος έδωσε στον Τσίπρα πρόσκληση να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και οι ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο εγγύς μέλλον».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει αναλάβει τον χειρισμό των θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα.

Πηγή κειμένου: 

real.gr