Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 -

Πρόεδρος Eldorado Gold για ελληνική κυβέρνηση: Αλλα μας λένε και άλλα κάνουνΤην απογοήτευση του για την στάση της κυβέρνησης εξέφραζε χθες Κυριακή, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο πρόεδρος της Eldorado Gold Τζορτζ Μπερνς.

Στη συνέντευξη η οποία δημοσιεύθηκε μία ημέρα πριν τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας με την οποία ενημερώνει για την απόφαση για την αναστολή της επένδυσης στην Ελλάδα, ο κ. Μπερνς, που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Απρίλιο, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αν μπλοκάρει οριστικά την επένδυση «θα είναι νομικά εκτεθειμένη απέναντί μας» και θα υπάρξουν αγωγές.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη οδό για να πάρουμε τις απαραίτητες άδειες και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε», δήλωσε στη συνέντευξη ο κ. Μπερνς και συνέχιζε: «Αν όμως δεν μπορούν οι διαφορές μας με την κυβέρνηση να επιλυθούν με φιλικό τρόπο, θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα των μετόχων και των εργαζομένων μας».

Απαντώντας επίσης για το αν η κυβέρνηση Τσίπρα στηρίζει την επένδυση αναφέρει: «Κάθε φορά που βλέπω τον κ. Σταθάκη μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να προχωρήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι τα λόγια του δεν είναι συνεπή με τις πράξεις. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την ατζέντα του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, που προσπαθεί δημοσίως και σθεναρά να προσελκύσει ξένους επενδυτές και να επιταχύνει την ανάκαμψη της οικονομίας. Διάβασα ένα άρθρο στην εφημερίδα σας αυτήν την εβδομάδα που με ενθουσίασε. Ο κ. Τσίπρας έλεγε στους υπουργούς του ότι πρέπει να περιορίσουν τη γραφειοκρατία και τα ανούσια πράγματα που αποτρέπουν τις επιχειρήσεις από το να απογειωθούν. Σκέφθηκα ότι αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε – αλλά συνεχίζουμε να μη βλέπουμε κάποια βελτίωση».