Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Eldorado Gold



Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ για τις καθυστερήσεις στις άδειες των Σκουριών ζητά η Eldorado Gold

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι η ελληνική θυγατρική της υπέβαλε αίτημα αποζημίωσης ύψους 750 εκατ. ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε η Eldorado Gold.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ατίαημα υποβάλλεται για ζημιές που έχουν προκληθεί από τις καθυστερήσεις της έκδοσης αδειών του έργου στις Σκουριές.



Eldorado Gold: Ξεκινούν οι απολύσεις στις Σκουριές

Η Eldorado Gold έθεσε σε «καθεστώς συντήρησης» τις εργασίες της στις Σκουριές της Χαλκιδικής, επικαλούμενη τη συστηματική άρνηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να παρατείνει την άδεια εγκατάστασης που έχει λήξει από τον περασμένο Μάρτιο. 



Το tweet του Μητσοτάκη για την παραμονή της Eldorado Gold στην Ελλάδα

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει την απόφαση της Eldorado Gold να παραμείνει στην Ελλάδα.



Ολοκληρώθηκε η πορεία των μεταλλωρύχων

Συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρείας Eldorado Gold πραγματοποιείται αυτή την ώρα καθώς ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.



Ανακοίνωση της Eldorado Gold - Μένει στην Ελλάδα

Η Eldorado Gold, μητρική της Ελληνικός Χρυσός, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι αναστέλλει την απόφαση να διακόψει τις επενδύσεις στις Σκουριές. Παράλληλα τονίζει ότι εισέρχεται σε "εποικοδομητικό διάλογο" με την ελληνική κυβέρνηση.



Eldorado Gold: Θετικό βήμα η έκδοση άδειας στην Ολυμπιάδα

Την έκδοση της απόφασης έγκρισης της Τεχνικής Μελέτης για το κλείσιμο των παλιών στοών Ολυμπιάδας, αλλά και της άδειας εγκατάστασης της νέας Μονάδας Λιθογόμωσης με πάστα στην Ολυμπιάδα που εκδόθηκε σήμερα σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns.

Ο κ. Burns έκανε λόγο για ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός.