Κυριακή 05 Απριλίου 2020 -
Ελαφριά βροχή

15 °C

Σήμερα, 5. Απριλίου 2020

Προανάκριση για τις ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι σε περίφραξη του ΟΛΠΠροανάκριση διενεργείται από το 1ο Λιμενικό Τμήμα Πειραιά για τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι χθες το βράδυ στην περίφραξη του χώρου ελέγχου επιβατών που βρίσκεται μέσα στο λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα στις πύλες Ε-2 και Ε-4 και συγκεκριμένο στα σημεία από όπου αναχωρούν τα πλοία για Κρήτη.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του λιμανιού εξέφρασε τον προβληματισμό του για το συγκεκριμένο γεγονός αναφέροντας ότι η διοίκηση του λιμένος πριν προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στο συγκεκριμένο χώρο, που αποτελεί και υποχρέωση βάσει των κανονισμών της Ε.Ε., είχε διαβουλευθεί με τους χρήστες (ακτοπλοϊκές και μεταφορικές εταιρείες) και δεν υπήρχε κάποια αντίδραση από κάποιον συγκεκριμένο φορέα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι κάποια άτομα στη διάρκεια διαδήλωσης στο λιμάνι έβγαλαν τροχούς από σακίδια και αφού έκοψαν και έριξαν την περίφραξη αποχώρησαν. Πρόσθεσε ακόμη ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο χώρο και το οπτικό υλικό μπορεί να προσκομιστεί στις λιμενικές ή δικαστικές αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εφόσον ζητηθεί.

Στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ ανέφεραν από την πλευρά τους ότι οι ζημιές θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, καθώς η εφαρμογή του σχεδίου ISPS στους προβλήτες από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά αφού στην περίπτωση μη τήρησής του υπάρχει κίνδυνος προστίμου για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στους προβλήτες από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη είχε επικαιροποιήσει πρόσφατα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) με την τοποθέτηση ειδικής περίφραξης και κάμερες ασφαλείας.