Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πραγματοποιήθηκε στους Βουλιαράτες το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα



Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών. Σήμερα (08.12.2018) έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες μνημόσυνο στη μνήμη του.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες μειονοτικοί από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του, κατά το σημερινό μνημόσυνό του.

Το μνημόσυνο έγινε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις Βουλιαράτες και από χθες το πρωί τα μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομίας ήταν δρακόντεια. Είχαν στηθεί μπλόκα στους δρόμους τα οποία διενεργούσαν ελέγχους, ενώ στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους ήθελαν να φτάσουν στις Βουλιαράτες, μπλοκάροντας έτσι την είσοδο σε δεκάδες οχήματα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολούθως, οι πολίτες που επέβαιναν σε αυτά προχώρησαν σε διαμαρτυρία, κατά τουριστικών λεωφορείων προερχόμενων από την Αλβανία που ήθελαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας.

Παρόντες στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γόγιακας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιώργος Επιτήδειος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες.

 

«Είμαι πολύ λυπημένη, τα σκυλιά δεν άφησαν αδέρφια μας τους Έλληνες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου μου! Γιατί μας κόβουν τα δικαιώματά μας;» ξέσπασε η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες καθώς οι αλβανικές αρχές τους σταμάτησαν στα σύνορα.«Ντροπή, προσβάλουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα, την ιστορία μας τη ρίζα μας» φώναζε έξω από την εκκλησία τη αδερφή του, Ερμιόνη, με τη μητέρα της να τη σταματά, λέγοντας της «ο Κωνσταντίνος μας είναι στον παράδεισο και μας βλέπει».

«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Βόρεια Ήπειρος» φώναξαν τότε πολλοί από τους συγκεντρωμένους.