Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Tο Ποτάμι αποχωρεί από το Κίνημα Αλλαγής - Όλο το παρασκήνιο



Οριστική θεωρείται η απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει μαζί με το Ποτάμι, από το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το διαζύγιο πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε τις προθέσεις του, σε συσκέψεις που είχε την Τετάρτη με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος και στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου, στην Συνεδρίαση των μελών της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού, που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής, στις 18:30, θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης θα εισηγηθεί να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής, σχεδόν έξι μήνες μετά τον «αρραβώνα» Γεννηματά-Θεοδωράκη που αποφάσισαν να συμπορευτούν τα κόμματά τους στον ενιαίο φορέα, «Κίνημα Αλλαγής». Η συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει για τις ανακοινώσεις ο επικεφαλής του Ποταμιού θα μεταδοθεί απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Θεοδωράκης αναμένεται να προτείνει επίσης να διεξαχθεί συνέδριο του Ποταμιού το φθινόπωρο προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχεια της αυτόνομης, πλέον, πορείας του.

Στις συζητήσεις που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης οι απόψεις μεταξύ των στελεχών του Ποταμιού διίσταντο.

Οι διαφωνίες

Αρκετοί συμφώνησαν ασμένως, άλλοι διαφώνησαν.

«Θέματα για να προκαλέσουμε φασαρία, στο Κίνημα Αλλαγής, έχουμε πολλά και έχουμε και δίκιο, αλλά θέματα τέτοια που να μας ωθούν να αποχωρήσουμε δεν έχουμε» είπαν ορισμένοι εκ των διαφωνούντων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά πληροφορίες, φέρεται να ήταν κάθετος, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την συνοχή της Κ.Ο. του Ποταμιού.

«Εγώ δεν θα διαλύσω το Ποτάμι για να στηρίξω το Κίνημα Αλλαγής. Αν την Κυριακή δεν πάρω αυτή την απόφαση, τη Δευτέρα δεν θα έχω Κοινοβουλευτική Ομάδα» φέρεται να απάντησε.

«Ναι, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα, μπορεί την άλλη Δευτέρα να υπάρξουν αποχωρήσεις» του αντέτειναν.

«Δεν είμαι αφελής. Εχω απόλυτες δεσμεύσεις και εγγυήσεις» απάντησε κλείνοντας την σχετική συζήτηση ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η απόφαση Θεοδωράκη μοιάζει με χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου» καθώς το τελευταίο διάστημα οι διαφωνίες και οι ενστάσεις του επικεφαλής του Ποταμιού και της Φώφης Γεννηματά ήταν συχνό φαινόμενο, ενώ κορυφώθηκαν μετά την απόφαση του κ. Θεοδωράκη να στηρίξει την απόφαση για το Σκοπιανό, παρά την αντίθετη γραμμή του ΚΙΝΑΛ.