Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Πώς φοράμε σωστά την μάσκα - Αναλυτικές οδηγίες



Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζες, καταστήματα κ.α., ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέβασε ένα βίντεο στο twitter με οδηγίες για το πως να βάζουμε και να βγάζουμε σωστά τη μάσκα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα λανικής, σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, καταστήματα τροφίμων, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, λιανικό εμπόριο, κρεοπωλεία και ασανσέρ.

Παράλληλα, παραμένει υποχρεωτικη η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μέτρο ξεκινάει από αύριο.

Η κατάσταση των εγχώριων κρουσμάτων παραμένει καλή, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ενώ ο δείκτης διασποράς Rt παραμένει στο 0,4. Η αύξηση κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ. Παραμένουν απλά αυτά που πρέπει να κάνουμε. Ο κ.Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι μάσκες θα είναι από αύριο υποχρεωτικές τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πολίτες σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, καταστήματα λιανικής, ΟΤΑ, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

 

Φοράμε Μάσκα

Φροντίζουμε να βάζουμε και να βγάζουμε σωστά τη #μάσκα μας.

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Kikilias στις Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020