Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πόρος: Την Τρίτη θα βάλουν σωστά τα νέα καλώδια στο νησί



Την Τρίτη φαίνεται ότι θα μπει ένα τέλος στο «θρίλερ» σχετικά με το πού θα πρέπει να βρίσκονται τα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που επανατοποθετήθηκαν μετά το δυστύχημα με το ελικόπτερο ώστε να συνδεθεί ο Πόρος με τον Γαλατά.

Τα καλώδια για την ώρα βρίσκονται, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Δημητριάδης, 22 μέτρα χαμηλότερα σε σχέση με πριν με αποτέλεσνα να υπάρχει κίνδυνος για σκάφη με ψηλά κατάρτια και, φυσικά, ελικόπτερα, με τον ΔΕΔΔΗΕ να απαντά ότι ο λόγος που δεν τοποθετήθηκαν στο προηγούμενο σημείο ήταν η... ζέστη.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του δήμου Πόρου, προκειμένου οι εργασίες να γίνουν απρόσκοπτα θα υπάρξουν, την προσεχή Τρίτη, δύο μονόωρες διακοπές ρεύματος - η πρώτη από 04:00 έως 05:00 τα ξημερώματα και η δεύτερη από 15:00 έως 16:00 το απόγευμα.

Με την ίδια ανακοίνωση παρακαλούνται οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες του νησιού να αποφεύγουν στο επίμαχο διάστημα να χρησιμοποιούν συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα ενώ όσοι έχουν γεννήτριες καλούνται να τις χρησιμοποιήσουν.

«Ο Δήμος τονίζει ότι οι ανωτέρω ώρες διακοπής, καθώς και η διαβεβαίωση ότι οι γεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί στο νησί είναι ικανές να σηκώσουν το σύνολο των αναγκών ηλεκτροδότησής του, προέρχονται από επίσημη ενημέρωση που έλαβε από τον ΔΕΔΔΗΕ την Παρασκευή 23.8.2019» καταλήγει η ανακοίνωση.