Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πολιτικές αναταρράξεις στη βουλή - Το τετ α τετ Μητσοτάκη Τσίπρα



-Πως θα αποδομήσει την κριτική Σύριζα ο Μητσοτάκης στη βουλή
- Που θα πατήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Βουλή θα προσέλθει σήμερα Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την συζήτηση του προϋπολογισμού και για την περιγραφή της πορείας της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων τη στιγμή  που η  ενέργεια έχει πάρει την ανηφόρα  ενώ θα αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί ότι θα αλλάξουν την καθημερινότητα.

Ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έχει πρόθεση αντιπαράθεσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει απαντήσεις για τα θέματα επικαιρότητας και σίγουρα  ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει μια εφ’ όλης της ύλης σκληρή αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα που έφερε τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή.

Το τετ α τετ στη βουλή φαίνεται να είναι ενδιαφέρον ανάμεσα στους δύο άνδρες αφούη κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποδομήσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ με την διαιολογία ότι ουδέποτε έφτασε στο πρωθυπουργικό γραφείο η μελέτη των δύο καθηγητών.

Το μεγάλο όπλο του Μαξίμου γι αυτήν την διαμάχη και την κατηγορία είναι ότι  τις παθογένειες του συστήματος υγείας και τις επιπτώσεις της πανδημίας τις  έχει αναδείξει σε τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός στο παρελθόν.

Γι αυτό ακριβώς το λόγο ο  Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην ενίσχυση των δομών υγείας εν μέσω της πανδημίας και θα συγκρίνει την κατάσταση στην οποία παρέλαβε το ΕΣΥ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όσον αφορά στα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυποργό περιλαμβάνονται εκπτώσεις στο φυσικό αέριο ενώ για το ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται διεύρυνση της επιδότησης των λογαριασμών. Παράλληλα, ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για τους αγρότες, όπως ανακοίνωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εξαγγελθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να διευρυνθούν οι δικαιούχοι κι ενδεχομένως να ληφθούν και νέα μέτρα ελάφρυνσης.