Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πολάκης: Θέμα ημερών η εξιχνίαση των κλοπών στα νοσοκομεία



Θέμα ημερών είναι η σύλληψη της σπείρας που διαρρηγνύει κλινικές ή τμήματα δημόσιων νοσοκομείων και η δράση της οποίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις πρωτοφανείς κλοπές ιατροτεχνολογικού υλικού στα νοσοκομεία Βόλου, Λαμίας και Λάρισας το τελευταίο 24ωρο, που καταγράφηκαν στον απόηχο της μεγάλης κλοπής υλικού στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», κάτω από τη μύτη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), πριν από μία εβδομάδα.
 
 «Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε εξέλιξη δράση οργανωμένης σπείρας, η οποία διαρρηγνύει κλινικές ή τμήματα δημόσιων νοσοκομείων και υπεξαιρεί συγκεκριμένου είδους ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά και σε ευρεία κλίμακα για την εξέταση ασθενών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
Σύμφωνα με την Αριστοτέλους, «οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η σύλληψη των μελών της οργανωμένης σπείρας είναι θέμα ημερών».
 
Στην ίδια ανακοίνωση, διαβεβαιώνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των ραντεβού ασθενών, στα πληγέντα νοσοκομεία, αλλά και τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, με το υπάρχον δυναμικό υπηρεσιών φύλαξης, στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.