Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ποιά σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας



Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη ενημερώσει για τα κλειστά σχολεία, ωστόσο σημειώνει πως ακόμη και το πρωί της Τρίτης, 08.01.2019, ενδέχεται να υπάρξει ενημέρωση για ποια σχολεία που ίσως χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας τους.

 

Συγκεκριμένα:

Στον Κεντρικό Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης και Γαλατσίου.Στον Βόρειο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Στον Νότιο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου ΑλίμουΣτην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα (θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη), Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Σπετσών και Σαλαμίνας.

Δείτε ολόκληρη την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής

Κλειστά σχολεία στα βόρεια προάστια
Σύμφωνα με τον Γιώργο Καραμέρο, Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, ο οποίος μίλησε στο newsit.gr “στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα, που καλύπτει 12 Δήμους, περίπου 600.000 κατοίκους, εννέα από τους δώδεκα δήμους έχουν αποφασίσει τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά αύριο, λόγω παγετού.

Αυτοί οι δήμοι είναι:

Αγία Παρασκευή

Βριλήσσια

Ηράκλειο

Κηφισιά

Νέα Ιωνία

Παπάγου – Χολαργού

Πεντέλης

Φιλοθέης – Ψυχικού

Χαλανδρίου

Μέχρι αυτήν την ώρα, οκτώ παρά δέκα το βράδυ της Δευτέρας, δεν έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα σχολεία ακόμα ο δήμος Αμαρουσίου, ο δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο δήμος Μεταμόρφωσης”.

 

Κλειστά σχολεία και σε Ηλιούπολη – Άλιμο
Παράλληλα, όπως ενημέρωσε στο Facebook ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στην συγκεκριμένη περιοχή.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της δημιουργίας παγετού, για προληπτικούς λόγους και με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά και είναι στη διακριτική ευχέρεια των γονέων για να πάνε τα παιδιά”.

Ομοίως… και στον Άλιμο, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος

Κλειστά σχολεία και στην επαρχία
Όσον αφορά στην επαρχία, μέχρι τώρα έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστά τα σχολεία σε:

Κιλκίς
Βόλβη
Καστοριά
Φλώρινα
Λάρισα
Ιωάννινα
Δυτική Μακεδονία
Βοιωτία
Κεφαλονιά και Ιθάκη
Ηλεία