Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πλημμύρισαν η Μεσογείων και Κηφισίας - Δυνατή βροχή και στο Μάτι!



Ποτάμια έγιναν πάλι οι δρόμοι της Αθήνας από καταιγίδα που «χτύπησε» το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Ιουλίου την πρωτεύουσα. 

Ισχυρά ήταν τα φαινόμενα σε Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Παπάγου, Κάντζα, Παλλήνη Σπάτα και Γέρακα. Πολλές κλήσεις δέχθηκε  η Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Στο Χαλάνδρι, ο δήμος απευθύνει έκκληση για αποφυγή δυνητικά επικίνδυνων δρόμων. Ειδικότερα, οι οδηγοί καλούνται να αποφύγουν την κυκλοφορία στην Παραρεμάτια Οδό, την λεωφόρο Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, τη λεωφόρο Πεντέλης και την οδό Αναπαύσεως. Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα εντοπίζεται και στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Παπάγου. Το οδόστρωμα έχει έχει μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ακινητοποιηθεί δύο αυτοκίνητα.... 

Ο κατάλογος με τις περιοχές που σημειώθηκε η πιο έντονη βροχόπτωση. Πηγή: meteo

Στο Μάτι το μεσημέρι η βροχόπτωση ήταν αρκετά έντονη, δημιουργώντας δυσκολίες στο έργο των σωστικών συνεργείων αλλά και στις προσπάθειες των κατοίκων να περισώσουν κάτι από τις κατεστραμμένες οικίες τους.... 

 

 

Σήμερα Σάββατο (28.7.2018) θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες περισσότερο στα Βόρεια, οι οποίες πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρές. Στη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία,τη Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και πρόσκαιρα το απόγευμα στην Ανατολική Στερεά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα Δυτικά. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά στα Νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.... 

 

Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη Χαλκιδική. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Με πληροφορίες από: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, meteo, Reader...