Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Π.Καμμένος: «Η Τουρκία έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο σε βάρος της Ελλάδας»



«Η Τουρκία έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο σε βάρος της Ελλάδος (... ) αν τα πλαστογραφημένα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα εξελιχθούν σε πραγματικό επίπεδο θα εφαρμόσουμε τα εθνικά σχέδια όπως προβλέπεται» δήλωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΥΠΕΘΑ επί τη ευκαιρία της επανέναρξης της ιστορικής δημοσιογραφικής εκπομπής «Με αρετή και τόλμη» η οποία είχε ως αντικείμενο τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ΥΕΘΑ τόνισε τα εξής:

«Η Τουρκία έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο με πλαστογραφημένα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα κατά της Ελλάδας σε συνδυασμό με την χρήση των τουρκικών ΕΔ. Η απάντησή μας είναι η αλήθεια. Οι υβριδικές επιχειρήσεις που έχει εξαπολύσει η Τουρκία απαντώνται:

Πρώτον από το ΥΠΕΞ, δεύτερον από το ΥΠΕΘΑ σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο εντός του ΝΑΤΟ και την ενημέρωση άλλων χωρών με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή και τρίτον είναι σε πρωτογενή γνώση του ΝΑΤΟ μέσω της δύναμης SNMG-2 που έχει αποστολή στο Αιγαίο. 

Όλοι είναι ενημερωμένοι για τα πραγματικά γεγονότα»

Σε ερώτηση ότι πέραν των πλαστών επεισοδίων υπάρχουν και τα πραγματικά όπως εκείνο του Φαρμακονησίου όπου τουρκικό περιπολικό σκάφος μπήκε στα ελληνικάχωρικά ύδατα και εκτέλεσε βολές είπε:

«Θα εφρμόσουμε τα εθνικά σχέδια όπως προβλέπεται σε περίπτωση που επαναληφθεί»

Η δήλωση έγινε επί τη ευκαιρία της παρουσίασης των συντελεστών και του προγράμματος της εκπομπής της ΝΕΤ «Με αρετή και τόλμη» η οποία επιστρέφει στις οθόνες υπό την σκηνοθεσία του Τάσου Μπιρσίμ.