Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 -

Πιο αυστηρά φέτος τα μέτρα τήρησης της τάξης στην Πάτμο- Συνεδρίασε η Επιτροπή Ιερότητας



Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προβολή του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Πάτμου, η λειτουργία των καταστημάτων και των κέντρων διασκέδασης, ο έλεγχος όσων λειτουργούν με τρόπους που δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα του τόπου, η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων, τέθηκαν στο τραπέζι της Επιτροπής Ιερότητας του νησιού κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της.

Η επιτροπή συνεδρίασε με βάση το Νόμο 1155/1981 στο Ηγουμενείο της Μονής του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου μετά από πρόσκληση του καθηγουμένου της και πατριαρχικού εξάρχου Πάτμου Κυρίλλου, ο οποίος προεδρεύει σε κάθε συνεδρίαση.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πάτμου Νικήτας Τσαμπαλάκης, ο ιερομόναχος π. Σεραφείμ Κοτσάνης, ο ιερέας Γεώργιος Λούπος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου Ευθύμιος Ιωαννίδης και, ως εκπρόσωποι του Δήμου, οι Λουκάς Δ. Γρύλλης, Χρήστος Υψηλάντης και Ιωάννης Σημαντήρης.

Έλεγχοι με ηχόμετρο

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να μην δίνονται παρατάσεις στην λειτουργία επιχειρήσεων μετά μουσικής στην ιστορική Χώρα της Πάτμου, κοντά στην Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, μετά τις 11 το βράδυ τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράταση θα δίνεται μόνο στις επιχειρήσεις που διαθέτουν ηχομόνωση και όχι πέραν από τις 2 τα ξημερώματα.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη του νησιού με δέκα δόκιμους αστυφύλακες της ΕΛΑΣ, ενώ θα ζητηθεί μόνιμο προσωπικό για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων. Οι αστυνομικοί θα κυκλοφορούν με ηχόμετρο για τον έλεγχο των καταστημάτων που διαθέτουν μουσική.

Τέλος επισημάνθηκε το γεγονός πως οι μικρές πλατείες του νησιού καταλαμβάνονται από τραπεζοκαθίσματα το καλοκαίρι, χωρίς να εξασφαλίζεται περιθώριο διέλευσης του κοινού. Ως προς αυτό, τονίστηκε η ανάγκη να τηρηθεί 1,5 μέτρο απόσταση ανάμεσά τους.