Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πιλότος Super Puma οδηγήθηκε στο τμήμα λόγω αεροδιακομιδής...



Μια απίστευτη ιστορία σημειώθηκε σήμερα στην Κρήτη με πρωταγωνιστές τον πιλότο ελικοπτέρου Super Puma, έναν μετανάστη και την Αστυνομία Ηρακλείου!

 
Κατά τη διάρκεια της πτήσης, από την διασταύρωση των ονομάτων των επιβαινόντων, η αστυνομία διαπίστωνε με έκπληξη ότι ένας από τους επιβαίνοντες, ο συνοδός της γυναίκας,  εμφανιζόταν σε προσωρινή λίστα κράτησης σε hot spot της Λέρου κάτι που σήμαινε ότι αν όντως επρόκειτο για το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν μπορούσε να μετακινηθεί  ή και να ταξιδέψει με το ελικόπτερο.
 
Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Ηράκλειο και με την προσγείωση του ελικοπτέρου στις 15:15 το μεσημέρι, ο "ύποπτος" άνδρας αλλά και ο πιλότος του Super Puma οδηγήθηκαν με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα! 
 
Την αποκάλυψη κάνει η ιστοσελίδα "Νέα Κρήτη" η οποία προσθέτει ότι η ταλαιπωρία και η σύγχυση κράτησε ευτυχώς μόνο για λίγη ώρα αφού διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απλή συνωνυμία. 
 
Έτσι ο πιλότος επέστρεψε στο σούπερ πούμε για να συνεχίσει και ο Ιρακινός επέστρεψε στο πλευρό της συντρόφου του.
 
Το Armyvoice.gr επιβεβαίωσε το περιστατικό και μάλιστα όπως πληροφορούμαστε η αντίδραση του Αρχηγού ΓΕΑ προς την αστυνομία ήταν άμεση, καθώς αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι ο πιλότος συνελήφθη!
 
Τελικά δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και το επεισόδιο έληξε!
 
Ωστόσο, το περιστατικό δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο οι έλεγχοι σε περιστατικά αεροδιακομιδών είναι σχολαστικοί στο αεροδρόμιο αναχώρησης. 
 
Γιατί εάν δεν επρόκειτο για συνωνυμία, αλλά για άτομο που δεν είχε το δικαίωμα να φύγει, θα ήταν δυνατή η "απόδρασή" του με ελικόπτερο;
 
Είναι προφανές ότι στο σύστημα υπάρχουν κενά που θα πρέπει να εξετασθούν και να καλυφθούν από τους αρμόδιους πριν έχουμε περιστατικά που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πληρωμάτων και ασθενών.