Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

33 °C

Σήμερα, 15. Αυγούστου 2020

Πήλιο: Τρόμος στην Πορταριά από την κατάρρευση μεγάλου πλατάνουΈπεσε ένας μεγάλος πλάτανος και χτύπησε μια γυναίκα που βρίσκονταν μέσα σε περίπτερο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Πορταριά στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ καταπλακώθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς μία μοτοσικλέτα, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και διεκόπη η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το e-volos.gr, άμεσα σήμανε συναγερμός στον θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Δύο 2 οχήματα με τα πληρώματά τους κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και από κοινού με συνεργεία του Δήμου Βόλου ξεκίνησαν τις προσπάθειες απομάκρυνσης του πλατάνου και καθαρισμού του οδοστρώματος.

Στο σημείο κλήθηκαν και υλοτόμοι ώστε να βοηθήσουν στην κοπή, τόσο του μέρους που είχε πέσει, όσο και του υπόλοιπου δέντρου, αφού αποτελούσε κίνδυνο για επιπλέον τραυματισμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου: “Τμήμα από μεγάλο πλάτανο, στην πλατεία της Πορταριάς, που προφανώς «χτυπήθηκε» από την προ ημερών τρομακτική έκρηξη σε ταβέρνα, έπεσε, στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου, στον κεντρικό δρόμο, προκαλώντας τον τραυματισμό μιας γυναίκας, αλλά και διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Αμέσως στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν συνεργεία του Δήμου Βόλου που μέχρι αυτή την ώρα καταβάλλουν προσπάθειες να απομακρύνουν το δέντρο και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία”