Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Πιερία: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων για κακοποίηση ανήλικης



Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν στις 28 Φεβρουαρίου στην Πιερία για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού.

Μεταξύ των συλληφθέντων σε εκτέλεση ενταλμάτων του ανακριτή Κατερίνης, είναι ο πατέρας της ανήλικης.

Το 16χρονο σήμερα θύμα φέρεται να υφίστατο ασελγείς πράξεις από την ηλικία των 6 ετών και επί μία 6ετία (2008-2014).

Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Κατερίνης και ακολούθησε έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου πατέρα και τριών ακόμη ανδρών.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα του βιασμού, της ασέλγειας και της αποπλάνησης εις βάρος ανηλίκου, όπως επίσης της σωματεμπορίας.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων έγινε κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία έχει ισχύ έως την 6 Μαΐου 2018 και ώρα 18.00, αποσκοπεί σύμφωνα με τις αρχές στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23510-46633 και 23510-46631 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Η αστυνομία σημειώνει επίσης ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.