Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Πένυ Σκάρου: Βιώνω τον ρατσισμό καθημερινά



«Υφίσταμαι ρατσισμό σχεδόν καθημερινά. Ζούμε σε μια τριτοκοσμική χώρα. Λυπάμαι που το λέω, αλλά τα άτομα με αναπηρίες δεν έχουν θέση στην Ελλάδα.

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πλειονότητα των Ελλήνων. Το βλέπω στους δρόμους, όπου οδηγώ ένα μικρό αυτοκίνητο. Έχω αναπηρικό σήμα και μου κορνάρουν και με βρίζουν στον δρόμο γιατί δεν τρέχω» υποστηρίζει η Πένυ Σκάρου, της οποίας η ζωή άλλαξε δραματικά από το 2014 και προσθέτει ότι βιώνει ρατσισμό και στη δουλειά της.

«Πήγα για να δουλέψω και με ρώτησε υποτιμητικά ένας καλλιτέχνης: Εσύ είσαι με το κομμένο πόδι;». Η τραγουδίστρια που στην αρχή της πορείας της υπήρξε «μούσα» του Στέφανου Κορκολή, αποκαλύπτει ότι για να μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά έχει ζητήσει βοήθεια από σημαντικούς καλλιτέχνες.

«To έκανα για να μπορέσω να επιβιώσω και να υπάρχω καλλιτεχνικά και μου γύρισαν την πλάτη» εξομολογείται ενώ από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν μετά το ατύχημά της για να συγκεντρωθούν χρήματα για το τεχνητό μέλος, μαζεύτηκαν μόνο 14.000 ευρώ από τις 40.000 που χρειάζονταν. Μάλιστα αναφέρει ότι την κατηγόρησαν πως εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημά της για προβολή και δεν κρύβει ότι σκέφτεται να μετακομίσει μόνιμα στην Ολλανδία, όπου τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τους ΑμεΑ.