Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πειρατεία σε ελληνικό τάνκερ: Καλά στην υγεία του ο 20χρονος – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις



Οι ένοπλοι εισέβαλαν στις 4 Νοεμβρίου στο πλοίο «Elka Aristotle» της εταιρείας «European Navigation» και κατόπιν ανταλλαγής πυρών με τους φρουρούς του τάνκερ, κατάφεραν να απαγάγουν τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Καλά στην υγεία του είναι ο 20χρονος ναυτικός που έπεσε θύμα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο μαζί με άλλα τρία μέλη πληρώματος του ελληνικού τάνκερ «Elka Aristotle».

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος.

Όπως είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 20χρονος «είναι καλά στην υγεία του».
Σημειώνεται ότι τις διαπραγματεύσεις έχουν αναλάβει Βρετανοί διαπραγματευτές υπό την πλοιοκτήτρια εταιρεία European Navigation Inc. ενώ το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης για να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντα Έλληνα ναυτικού. Οι ειδικοί διαπραγματευτές επιβεβαίωσαν στους γονείς του απαχθέντα ότι ο γιος τους είναι καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε στις 4 Νοεμβρίου, στις 3:00 τα ξημερώματα, περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε, στο Τόγκο.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο πλοίο «Elka Aristotle» της εταιρείας «European Navigation» και κατόπιν ανταλλαγής πυρών με τους φρουρούς του τάνκερ, κατάφεραν να απαγάγουν τέσσερα μέλη του πληρώματος, ανάμεσα στα οποία και τον 20χρονο δόκιμο μηχανικό.

Η υπόθεση της απαγωγής εξελίσσεται κάτω από άκρα μυστικότητα.