Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

τανκερ



«Σχεδόν 200.000 κοντέινερ δεν έχουν έρθει στον Πειραιά» και αιτία είναι οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι ανατιμήσεις στο κόστος εμπορευμάτων λόγω του αυξημένου κινδύνου διέλευσης από τη Διώρυγα του Σουέζ, εξαιτίας των επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης, άρχισαν να γίνονται αισθητές σε όλο τον κόσμο με την Ελλάδα και το λιμάνι του Πειραιά να μην μένει ανεπηρέαστο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.



Μαύρη Θάλασσα: Εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά ανατινάχτηκε από νάρκη – Δύο τραυματίες

Ο ουκρανικός Στρατός, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (28/12) πως ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά που έπλεε προς λιμάνι στον ποταμό Δούναβη για να παραλάβει φορτίο με σιτηρά, έπεσε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα.



Η «BP» αναστέλλει τις διελεύσεις τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Την προσωρινή παύση των διελεύσεων από την Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσε σήμερα και ο πετρελαϊκός κολοσσός BP, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα πυραυλικών επιθέσεων κατά εμπορικών πλοίων και δεξαμενοπλοίων από τους Χούθι.



ΕΕ και ΝΑΤΟ καταδίκασαν την επίθεση κατά πετρελαιοφόρου στη θάλασσα του Ομάν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ καταδίκασαν σήμερα τη φονική επίθεση εναντίον ενός πετρελαιοφόρου στη θάλασσα του Ομάν, την ευθύνη για την οποία οι ΗΠΑ επέρριψαν στο Ιράν, με τις Βρυξέλλες να καλούν να "αποφευχθεί κάθε ενέργεια που θα βλάπτει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή".



Πειρατεία σε ελληνικό τάνκερ: Καλά στην υγεία του ο 20χρονος – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στις 4 Νοεμβρίου στο πλοίο «Elka Aristotle» της εταιρείας «European Navigation» και κατόπιν ανταλλαγής πυρών με τους φρουρούς του τάνκερ, κατάφεραν να απαγάγουν τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Καλά στην υγεία του είναι ο 20χρονος ναυτικός που έπεσε θύμα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο μαζί με άλλα τρία μέλη πληρώματος του ελληνικού τάνκερ «Elka Aristotle».



Συνεχίζεται το θρίλερ στο Τόγκο: Με πρόβλημα υγείας ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που κρατούν οι πειρατές

Ώρες αγωνίας περνά η οικογένεια του 20χρονου Έλληνα ναυτικού, ο οποίος είναι ανάμεσα στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελληνικού τάνκερ, που απήχθησαν από πειρατές, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Το δεξαμενόπλοιο έπλεε στο Τόγκο, με 24μελές πλήρωμα, όταν δέχτηκε την επίθεση.