Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πάτρα: Ξυλοκόπησε τον σπιτονοικοκύρη και εκβίασε οδηγό με συμβόλαιο θανάτου



Γκανγκστερική ταινία θυμίζει η υπόθεση ενός 30χρονου άνδρα από την Πάτρα, ο οποίος προκάλεσε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές με ένα διπλό επεισόδιο.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο 30χρονος χτύπησε με τα χέρια στο κεφάλι τον 36χρονο σπιτονοικοκύρη του επειδή του ζητούσε χρωστούμενα ενοίκια, προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Κατόπιν τράπηκε σε φυγή, ενώ ο παθόντας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στη συνέχεια, ο δράστης κινούμενος με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, προσέγγισε όχημα που οδηγούσε 32χρονος και απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν τη άμεση καταβολή 12.000 ευρώ, από συνολικό πόσο 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του!

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που ενεργούσαν ήδη περιπολίες για τον εντοπισμό του δράστη μετέβησαν άμεσα στο σημείο και τον συνέβαλαν. Κατά την παραμονή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ο 30χρονος εξύβριζε και απειλούσε διαρκώς τους αστυνομικούς, ενώ προκάλεσε φθορά και σε ένα τραπέζι.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ έχει εκτίσει και ποινές φυλάκισης σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Η προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.