Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πατέρας μικρής Αννυ: «Δεν μπορώ να μιλήσω, θα λιποθυμήσω και εγώ»



«Δεν θέλω να μιλήσω. Επειδή και εγώ δεν μπορώ να εξηγήσω και να καταλάβω τι έχει γίνει και γιατί το έχω κάνει... Δεν μπορώ να μιλήσω γιατί η σύζυγος μου δεν θα το αντέξει. Δεν θέλω να μιλήσω  Θα λιποθυμήσω και εγώ...»

Είναι η στιγμή που πατέρας της 4χρονης Άννυ Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββας καλείται να αφηγηθεί κατά τη διάρκεια της απολογία του ,ενώπιον του δικαστηρίου , τις μοιραίες ώρες που διαδραματίστηκαν στο σπίτι - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα.

«Δεν έχω σκοτώσει το παιδί μου δεν είχα λόγο να το κάνω» είχε πει λίγα λεπτά νωρίτερα χωρίς ωστόσο να αρνηθεί ότι την τεμάχισε

Πρόεδρος: Τι πιστεύετε ποια ήταν η αιτία του θανάτου;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να πω δεν ξέρω και μέχρι σήμερα δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Πρόεδρος: Γιατί δεν φωνάξατε κάποιο γιατρό;

Κατηγορούμενος: Επειδή είχα πάθει σοκ .

Η μητέρα της Άννυ , η οποία επίσης κάθεται στο εδώλιο , αντέδρασε στα λόγια του πρώην συντρόφου της φωνάζοντας: «Γιατί; Το σκότωσες το παιδί;»

Την ίδια ώρα ο συγκατηγορούμενος φίλος του Νικολάι τον κάλεσε να μιλήσει και ο συνήγορος υπεράσπισης του Σαββα ζητεί τη διακοπή της δίκης λέγοντας πως η οδηγία του προς τον εντολέα του είναι να μιλήσει.

Τελικά ο κατηγορούμενος αποφάσισε να μιλήσει με την προϋπόθεση να μην είναι παρούσα η σύντροφος του. Η μητέρα της Άννυ αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα και ο κατηγορούμενος ξεκίνησε και πάλι την απολογία του.