Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παράταση στον νόμο Κατσέλη



Την παράταση στο νόμο Κατσέλη, προανήγγειλε αναλύοντας την τροπολογία για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό για χρέη λέγοντας ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα δώσει παράταση στο «νόμο Καστέλη – Σταθάκη» που ισχύει έως το τέλος του 2018.

Την παράταση του νόμου Κατσέλη είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο λέγοντας ότι θα δοθεί μια μικρή παράταση χωρίς όμως να διευκρινίζεται έως πότε.

Επίσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πριν από περίπου ένα μήνα είχε δηλώσει ότι ο νόμος Κατσέλη δεν καταργείται από την 1η Ιανουαρίου και πως ακόμη και αίτηση να έχει κάνει κάποιος, παραμένει σε καθεστώς προστασίας, είπε. Παραδέχτηκε ότι πολύς κόσμος παραμένει ζορισμένος και πως η λιτότητα παραμένει αλλά μειώνεται!

«Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη από την 1η Ιανουαρίου, το μόνο που μπορεί να καταργηθεί θα ήταν το κομμάτι προστασίας της πρώτης κατοικίας και σε αυτό εμείς ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις που θα τις παρουσιάσουμε σύντομα, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας την Παρασκευή (30.11.2018) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «όσοι είναι εντός του νόμου Κατσέλη έως τις 31/12/2018 δεν χάνουν κανένα δικαίωμα. Ακόμη και μόνο η αίτηση να έχει γίνει στον νόμο Κατσέλη, παραμένουν σε αυτό το σύστημα προστασίας πλήρως. Πολλές από τις διατάξεις, σχεδόν όλες οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη – Σταθάκη θα παραμείνουν και μετά από τον Γενάρη του 2019».