Τρίτη 09 Αυγούστου 2022 -

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν οι λογιστέςΈνας μήνας μένει για τη λήξη της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις και μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κατατεθεί το 22% των φορολογικών δηλώσεων.

Τα στοιχεία από την εκκαθάριση δείχνουν ότι για πάνω από έναν στους τρεις φορολογούμενους που έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής τη φορολογική τους δήλωση το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό.

Nα μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων στις 26 Ιουλίου 2017 ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τo Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

Σε επιστολή που απεύθυνε προς τους κ.κ. Παπανάτσιου και Πιτσιλή η ΠΟΦΕΕ υπογραμμίζει πως τα θέματα που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, όπως ενδεικτικά με τους κωδικούς 037 και 021 που αφορούν στην εκκαθάριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, και άλλα θέματα ενημέρωσης στοιχείων του Ε1, καθώς και το γεγονός ότι το Έντυπο Ν δεν έχει εναρμονιστεί με τις νέες αλλαγές του εντύπου και της απεικόνισης του νέου τρόπου υπολογισμού των δόσεων, δεν έχουν επιτρέψει μέχρι τώρα την ομαλή διεξαγωγή της υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Στη βάση αυτή η ΠΟΦΕΕ, υπογραμμίζει ότι δεδομένου η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου, θεωρεί ότι πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων στις 26 Ιουλίου 2017, καθώς από αυτή τη μεταφορά δεν υπάρχει δημοσιονομικό κόστος.