Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 -
Ελαφριά βροχή

4 °C

Σήμερα, 22. Ιανουαρίου 2022

Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης Γεροβασίλη από την ΕΡΤΕντύπωση προκλήθηκε σε πολλούς η επανάληψη των δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη από την κρατική τηλεόραση.

Υπερβάλλων ζήλος, θα νομίσατε όσοι το παρατηρήσατε, όμως η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Ως δικαιολογία, είπαν ότι το μετέδιδαν συνεχώς ώστε να διευκολύνουν τα άλλα κανάλια να πάρουν ήχο και εικόνα. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Μια ώρα πριν από τη μετάδοση του, η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από την ΕΡΤ να σταλεί επειγόντως συνεργείο της Διεύθυνσης Ενημέρωσης στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν διευκρίνισε ούτε το γιατί, ούτε ποιος θα μιλούσε.

Το μόνο που επιμόνως ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου είναι να προΐσταται του τηλεοπτικού συνεργείου ένας συγκεκριμένος σκηνοθέτης, ο οποίος καλύπτει κάθε δραστηριότητα του Αλέξη Τσίπρα και στον οποίο έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν θέλησαν (όπως κάνουν πάντα) να υπάρχει δημοσιογράφος και είπαν ότι αν ερχόταν θα περίμενε έξω.

Έλα όμως που ο σκηνοθέτης απουσίαζε στον Αη Στράτη, όπου πήγε να καλύψει την εκεί επίσκεψη του πρωθυπουργού ανήμερα την 28η Οκτωβρίου. Πήγε ως προπομπός του Αλέξη Τσίπρα για να εξετάσει τον χώρο όπου θα βρισκόταν ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, για να προετοιμάσει τα πλάνα, πως θα καλυφθεί η παρέλαση των μαθητών, αλλά και το γεύμα που θα παρέθετε η περιφερειάρχης Χρίστιάνα Καλογήρου σε εστιατόριο του νησιού.

Έτσι στο Μαξίμου πήγε ένας σκηνοθέτης της ροής προγράμματος. Δεν έδωσε αμέσως ως όφειλε την εικόνα στα άλλα κανάλια και αναγκάστηκαν οι της ΕΡΤ να μεταδίδουν συνέχεια το διάγγελμα ώστε να το πάρουν και τα υπόλοιπα κανάλια.