Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παραδόθηκε και ο δεύτερος δράστης του άγριου φονικού της Μάνης - Δείτε τους 19χρονους κρατούμενους



Τα ξημερώματα παραδόθηκε και ο δεύτερος δράστης της άγριας δολοφονίας των δύο νεαρών στη Μάνη ο οποίος παρουσιάστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Μεσσηνίας και ομολόγησε όλα όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Όπως είπε στους αστυνομικούς κίνητρα του άγριου φονικού ήταν οικονομικά και συγκεκριμένα ένα χρέος μόλις 800 ευρώ για αναβολικά χάπια τα οποία είχαν προπληρώσει στα θύματα αλλά δεν τα είχαν παραλάβει.

Όπως έγινε γνωστό ο ένας από τους δύο 19χρονους είναι γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας ενώ το όπλο του εγκλήματος ανήκει στη μητέρα ενός εκ των δραστών.

Ο πρώτος δράστης μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή αλλά κατοικεί στην Καλαμάτα ενώ ο δεύτερος είναι μόνιμος κάτοικος Κάμπου Αβίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εξετάζεται η πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στην ενέδρα και τη δολοφονία, κανένας από τους οποίους δεν είναι πάνω από 21 ετών.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές βρήκαν το σκουτεράκι με το οποίο είχαν μεταβεί οι δύο φίλοι στην Καρδαμύλη, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκαν οι σοροί τους. Πιθανότατα αυτό είναι και το μέρος όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου, καθώς, στο σημείο έχουν βρεθεί και κηλίδες αίματος.

Τα κίνητρα του διπλού φονικού

Οπως όλα δείχνουν, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό και σχετιζόταν με παράνομη εισαγωγή και πώληση αναβολικών και σκευασμάτων διατροφής.

Ο 19χρονος συλληφθείς και ο συνεργός του, οι οποίοι είναι τακτικοί πελάτες σε γυμναστήρια της Καλαμάτας, φέρεται να γνωρίζονταν με τον Κωνσταντίνο Σγούρο και τον Γιάννη Κομμάτη και παράγγελναν από αυτούς αναβολικά και άλλα σκευάσματα διατροφής.

Ο 19χρονος φέρεται να είχε πληρώσει για μια παρτίδα αναβολικών, χωρίς ποτέ να την παραλάβει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει συνεχείς διαπληκτισμούς με τα θύματα. Πήγες, μάλιστα, αναφέρουν ότι θύτης και θύματα διαφωνούσαν και δημόσια, ακόμη και στο γυμναστήριο στο οποίο σύχναζαν.

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραγγελία που οδήγησε στη στιγνή δολοφονία υπολογίζεται περίπου στα 800 ευρώ και δεν ξεπερνάει τα 1.000.

Πως στήθηκε η ενέδρα θανάτου -Εγκλημα με πρωτοφανή αγριότητα

Το μοιραίο βράδυ φαίνεται πως οι Κωνσταντίνος Σγούρος και Γιάννης Κομμάτης είχαν προκαθορισμένο ραντεβού με τον 19χρονο και τον συνεργό του για να επιλυθεί πιθανότατα η οικονομική διαφορά, ωστόσο, οι δράστες είχαν στήσει ένα καρτέρι θανάτου στο οποίο ξυλοκόπησαν, βασάνισαν και γάζωσαν με σφαίρες τους άτυχους νέους.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο φίλων οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στον τόπο έκαναν λόγο για έγκλημα με πρωτοφανή βαρβαρότητα.

Τα δύο θύματα φέρουν εμφανή σημάδια βασανισμού, ενώ, ξυλοκοπήθηκαν άγρια προτού δολοφονηθούν με κυνηγετική καραμπίνα. Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση είναι το γεγονός πως ο 26χρονος και ο 25χρονος φέρουν πολλά τραύματα από σφαίρες, στα πόδια, στο σώμα και στο κεφάλι.

Μάλιστα, στα σώματά τους έχουν και εγκαύματα από τα πυρά, κάτι που σημαίνει πως πυροβολήθηκαν από πολύ κοντινή απόσταση, ακόμη και από τα πέντε εκατοστά.

Αλλωστε, το γεγονός της αγριότητας του εγκλήματος, δεδομένης και της σωματοδομής των θυμάτων, οδηγεί την Αστυνομία στο συμπέρασμα ότι οι δύο βασικοί ύποπτοι δεν ήταν μόνοι τους στην ενέδρα.

Μόλις τα δύο θύματα ξεψύχησαν οι δολοφόνοι πέταξαν την μοτοσικλέτα τους και μετέφεραν τις σορούς με φορτηγάκι για να τις πετάξουν στο σημείο όπου και εντοπίστηκαν. Σημειωτέον, πως, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, σε εκείνο το μέρος οι ντόπιοι πετούν νεκρά ζώα και, συνεπώς, οι δράστες πρέπει να ήξεραν πως αυτή η περιοχή ήταν η καλύτερη για να κρύψουν τα πτώματα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεαροί έφυγαν γύρω στη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας από το κλαμπ που διασκέδαζαν μαζί με τις κοπέλες τους στην Καρδαμύλη λέγοντάς τους «πάμε σε μια δουλειά».

Μια ώρα αργότερα, γύρω στις 2 τη νύχτα ο Γιάννης Κομμάτης τηλεφώνησε στη φίλη του και της είπε ότι θα αργήσουν. Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχαν τα δύο παιδιά. Εκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν και το μεσημέρι της επόμενης ημέρας δηλώθηκε η εξαφάνισή τους.

Αμέσως κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής αλλά και της ΕΜΑΚ άρχισαν έρευνες σε συγκεκριμένη περιοχή με βάση το στίγμα που έδιναν τα κινητά τηλέφωνα των δύο νεαρών τα οποία στο μεταξύ είχαν απενεργοποιηθεί.

Λίγο πριν σουρουπώσει, το βράδυ της Τρίτης, τελικά, εντοπίστηκαν άγρια δολοφονημένοι κάτω από μια γέφυρα σε χαράδρα βάθους οκτώ μέτρων στην περιοχή Κάμπος της δυτικής Μάνης.