Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 -

Πάνω από 20.000 διαδηλωτές στο κέντρο της ΑθήναςΣε νέο απεργιακό κλοιό  βρίσκεται από το πρωί η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. 

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:00 από την πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία προς τη Βουλή. Διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου από την Κυβέρνηση Τσίπρα και κρατούν πανό με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ».  

Η συμμετοχή, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ικανοποιητική. Μαζί με την πορεία του ΠΑΜΕ, περίπου 20.000 κόσμου κατέβηκε σήμερα να διαδηλώσει κατά των μέτρων της κυβέρνησης στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Λίγο πριν τις 11:00 ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ που λίγο αργότερα κατέληξε στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια. Παρών ήταν και ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, η Αλέκα Παπαρήγα, αλλά βουλευτές του ΚΚΕ. 

«Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους, για συναινέσεις, για νέες ψεύτικες προσδοκίες, με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, που οδηγεί σε χειραγώγηση ουσιαστικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να περάσουν γρηγορότερα και ευκολότερα τα νέα βάρβαρα μέτρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η επιλογή για τον λαό μας είναι μία: Αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία παντού σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΚΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, για να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας: «καμιά αναμονή, αγώνας συνεχής, λαϊκή συμμαχία, αυτό είναι το μήνυμα και της απεργιακής συγκέντρωσης».