Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Πανελλαδικές: «Πρεμιέρα» με Ελληνική Γλώσσα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ. Αναμενόμενο και συζητήσιμο χαρακτηρίζεται το θέμα



Ανοιξε η αυλαία για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Πρώτο μάθημα και για αυτούς τους υποψηφίους ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα ενώ η εξεταστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί για τα Γενικά Λύκεια στις 19 Ιουνίου προκειμένου μετά να εξετασθούν τα ειδικά μαθήματα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οπως εξηγεί στο Briefingnews, η φιλόλογος Πέννυ Μεντζελοπούλου, το θέμα μπορεί να χαρακτηριστεί αναμενόμενο και συζητήσιμο.

"Το θέμα που έπεσε στην έκθεση μπορεί να χαρακτηριστεί αναμενόμενο και συζητήσιμο. Οι διαφορές των όρων της Παιδείας και της Εκπαίδευσης που πραγματεύεται είναι από τη διδαχθείσα ύλη της Γ' Λυκείου, και δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες ή παγίδες σε κάποιο υποερώτημα.

Ως προς το νόημα, το κείμενο είναι βατό και οι ερωτήσεις κατανόησης εύκολες. Οι ερωτήσεις για τα συνώνυμα και τα αντώνυμα επίσης βατές. Όσον αφορά το θέμα της έκθεσης είναι πρακτικό στα ζητήματά του, δηλαδή ζητάει από τους εξεταζομένους να προτείνουν πρακτικές εφαρμογές και λύσεις, κι αυτό ίσως δυσκολέψει λίγο παραπάνω τους λιγότερο προετοιμασμένους υποψηφίους".

 

Δείτε τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας εδώ