Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Πανελλήνιες εξετάσεις



Μπαμπινιώτης: Με όλους τους όρους που τέθηκαν θα λειτουργήσουν σωστά τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Διευκρινίσεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έδωσε το πρωί της Δευτέρας (12/2) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πιστεύει ότι θα λειτουργήσουν σωστά.



Βάσεις 2021: Μητέρα πέρασε στην ίδια σχολή με την κόρη της

Μια ακόμη συγκινητική ιστορία έφερε στην επιφάνεια η ανακοίνωση των βάσεων.

Σύμφωνα με το Cyclades24, η Ρένα Σταμούλη από τη Σύρο, η οποία εργάζεται στο Νοσοκομείο του νησιού, κατάφερε να περάσει στην ίδια σχολή με την κόρη της, Αφροδίτη Πύργου.



Γαβρόγλου για τις Πανελλαδικές: Ποιοι θα δίνουν και ποιοι όχι εισαγωγικές εξετάσεις από το 2020

Μόνο με το απολυτήριο Λυκείου θα εισέρχονται από το 2020 στα πανεπιστήμια οι υποψήφιοι φοιτητές που έχουν δηλώσει «πράσινες» σχολές, με βάση τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, για την αλλαγή του συστήματος των Πανελληνίων εξετάσεων. 



Ave, Gavroglou!

Όλες/ όλοι γνωρίζουμε πως η εκάστοτε κυβέρνηση προβαίνει σε αλλαγές, κι ένας τομέας που δέχεται ραγδαίες αλλαγές, είναι κι αυτός της παιδείας. Ένας εκ των σημαντικότερων, καθώς διαμορφώνει προσωπικότητες, τους πολίτες του αύριο.



Αυτό είναι το Λύκειο των Χανίων που οι σημείωσε 100% επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις!

Tο ΕΠΑΛ Καντάνου παραδίδει μαθήματα… αριστείας, με την απόλυτη επιτυχία των μαθητών του στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως εξηγεί η διευθύντρια του λυκείου, Διαλεχτή Αλεξούδη και οι εννέα μαθητές που αποφάσισαν να δώσουν πανελλήνιες πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σημειώνοντας μάλιστα και πρωτιές σε περιζήτητες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.



Σαρωτικές αλλαγές στο μηχανογραφικό - Ο νέος «χάρτης» των ΑΕΙ

Τουλάχιστον 8 ΤΕΙ θα δεχθούν φέτος τους τελευταίους εισακτέους και από την επόμενη χρονιά θα οδεύσουν προς «πανεπιστημιοποίηση», με συνεργασίες με πανεπιστήμια. Οι αλλαγές στο μηχανογραφικό, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, αναμένονται πολλές.